Groendaken

Woensdag 19 oktober 2011 - Informatievergadering

Het groendak is alsmaar succesvoller in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Er is niet alleen de verplichting om een groendak te leggen bij daken van meer dan 100 m², ze worden ook sterk gewaardeerd omdat ze de stad mooier maken, de biodiversiteit aanmoedigen en het regenwater bufferen.  Dit is een algemene informatieavond, bestemd voor aannemers die op de hoogte willen blijven van de technologische vooruitgang in de sector.


Presentatie 1: Het groendak, principe en situering 
Voorstelling van het groendak, de technische principes, de verschillende soorten en het milieupotentieel in het Brussels gewest. Voorstelling van de verschillende systemen die op de markt beschikbaar zijn. De verschillende financiële steunmaatregelen zullen eveneens aan bod komen.

Spreker: Dhr. Frédéric Luyckx - Facilitator ecoconstructiePresentatie 2: De groene gevel 
Met een groene gevel kan ons stedelijk landschap mooier gemaakt worden en draagt men een steentje bij tot de stedelijke diversiteit. Tijdens deze presentatie zullen de technische principes en de voor- en nadelen worden voorgesteld.

Spreker: Dhr. Sébastien Crepieux - Plant design
/Presentatie 3: Het groendak en hergebruik van bouwafval.pdf
Presentatie van het systeem voor een groendak ontwikkeld door de boerderij nos Pilifs, systeem op basis van substraat en vulkaniet. De resultaten van een recent door de boerderij uitgevoerde studie zullen ook aan bod komen. Deze studie gaat over het gebruik van lokale compost en lokaal vermalen puin.

Spreker : Dhr. Etienne Duquesne - Boerderij nos Pilifs