Talrijke innovaties deden hun intrede in de vloerderswereld. Isolatielagen en vloerverwarming zijn niet meer weg te denken uit de huidige vloeropbouwen. De belangrijkste aandachtspunten bij de plaatsing van vloerisolatie, dekvloeren en hydraulische vloerverwarming zullen toegelicht worden: isolatiematerialen, dekvloeren, vloerverwarming.
Spreker : Tinne VANGHEEL - WTCB (NL)

Drainerend terras: enkele voorbeelden (doc in het frans)

Tijdens deze bijdrage zullen wij enkele voordelen zien, zoals de volledige recycleerbaarheid dankzij de eenvoudige scheiding van tegel en sokkel. De zandsteentegels met een dikte van 2 cm zijn vorstbestendig, kunnen tegen temperatuurverschillen en dragen het Ecolabel. We zullen uitleg krijgen over hoe drainerende terrassen op hun ondergrond worden gelegd en hoe je milieubewust tegels kunt plaatsen. 
Spreker : Michel DE BES - Aannemer & Voorzitter FECAMO Brussel (FR)

Nieuwigheden van fabrikanten : Schlüter Ditra-Heat: wanneer tegels radiator worden

Schlüter Ditra-Heat is een systeem waarmee je de temperatuur van tegelbekledingen kunt regelen, zowel in de badkamer als in andere leefruimtes. Het combineert ontkoppeling, dampdrukregeling, de afdichting van de doucheruimtes en de lastverdeling. 
Spreker: Rudy GENON - Technisch adviseur Schlüter-Systems (FR)

Winteropleidingen (FFC-FVB): de grote formaten (doc in het frans)

Voorstelling van de opleidingen over de plaatsing van grote formaten XXL. Het is de bedoeling in staat te zijn XXL-tegels te hanteren en te versnijden en ze te plaatsen volgens de regels van het vak.
Spreker :  Michel DE BES - Aannemer & FECAMO (FR)

Met de steun: