7.000 m² gerenoveerde passiefkantoren

Bezoek op 12 mei in Brussel

De cel Energie-Leefmilieu van de CBB-H organiseert een bezoek aan een kantoorgebouw van circa 7.000 m² dat gerenoveerd werd volgens de passiefnorm. Het gebouw presteert sterk op energiegebied en beschikt daarnaast over een regenwaterput en een uitgebreid groendak. Het gebouw is gelegen in de Montoyerstraat, in de Europese wijk. Aannemer CIT Blaton en opdrachtgever Fedimmo zullen aanwezig zijn tijdens het bezoek. Het bezoek zal plaatsvinden op donderdag 12 mei van 12 tot 14 uur, een broodjeslunch zal aan de deelnemers worden aangeboden. Inschrijven is gratis en de inschrijving moet uiterlijk op 9 mei worden gestuurd naar melissa.pasaoglu@confederatiebouw. be of per fax op 02/545.59.06.

Opleiding duurzaam bouwen

Kandidaten gezocht

Leefmilieu Brussel organiseert een opleidingscyclus van veertien dagen om uw technische vaardigheden te laten evolueren, tot een transversale visie op de verschillende problematieken te komen en u vertrouwd te maken met de hulpmiddelen voor besluitvorming over duurzame gebouwen evenals voor het ontwerpenen realiseren van dergelijke gebouwen. De opleiding zal plaatsvinden van september 2011 tot maart 2012 (drie donderdagen per maand) in Brussel. Inschrijvingsformulier en volledig programma op www.leefmilieubrussel.be (Professionelen > Opleidingen en seminaries).

Ventilatie bij renovatie

Informatievergadering - 18 mei in Brussel Onze gebouwen worden alsmaar meer geïsoleerd en luchtdichter. Dit vergt zowel bij nieuwbouw als bij renovatie een passend ventilatiesysteem. Een informatievergadering, die wordt gehouden op 18 mei van 18 tot 19.30 uur in de Lombardstraat te Brussel, zal de ventilatiesystemen behandelen die bij renovatie gebruikt moeten worden en zal ook gaan over diverse technieken die helpen bij het zo veel mogelijk beperken van het ventilatiegebonden energieverbruik. Inschrijven is gratis en de inschrijving moet uiterlijk op 13 mei worden gestuurd naar melissa.pasaoglu@confederatiebouw.be of per fax op 02/545.59.06. Het volledige programma is beschikbaar op www.cbbh.be (rubriek Agenda).

Meer weten? celine.deschryver@confederatiebouw.be, 02/545.58.32

Informatievergadering energie-efficiënte ramen en beglazing

Donderdag 28 april (van 18 tot 21 uur)

De cel Energie-Leefmilieu van de CBB-H organiseert een informatievergadering over de aspecten van energie- en akoestische prestaties van ramen/beglazing.

Bezoek bouwplaats passiefgebouw te Anderlecht

Donderdag 14 april om 12u00

De cel Energie-Leefmilieu organiseert een bezoek aan een bouwplaats voor een passiefgebouw. Dit project met een gemengd skelet uit beton en hout voldoet aan de prestaties van passiefconstructies dankzij bepaalde technieken zoals doorgedreven isolatie, driedubbele beglazing, perfecte luchtdichtheid, een ventilatiesysteem met dubbele flux, enz. De draagstructuur van de woningen staat los van de structuur van de gemeenschappelijke ruimten om het vormen van koudebruggen tegen te gaan, er wordt een betonnen structuur en wand gebruikt om de inertie en het akoestisch comfort tussen de woningen te verbeteren en het hemelwater wordt gerecupereerd. Het Brusselse algemeen aannemingsbedrijf Balcaen & fils zal aanwezig zijn om te vertellen over zijn ervaringen.

Dit bezoek zal plaatsvinden te Anderlecht tussen 12 u en 14 u (het juiste adres zal u worden gegeven bij uw inschrijving). Een broodjeslunch wordt aangeboden aan de deelnemers. Deelnemen is gratis, maar het aantal deelnemers is beperkt. Om u in te schrijven, stuurt u een mail naar melissa.passaoglu@confederatiebouw.be

Meer weten? Céline De Schryver, 02 545 58 32, celine.deschryver@confederatiebouw.be