Open Wervendag geeft de deskundigheid van de bouw een gezicht

Open Wervendag is hét visitekaartje van de bouwsector. U kan op zondag 6 mei niet minder dan 145 werven bezoeken over heel België. Deze 12e editie focust op vakmanschap, duurzaamheid maar ook op de sanering en het herinrichten van verloederde terreinen.

De bouwsector pakt op Open Wervendag uit met al zijn troeven. Deze hoogmis van de bouw vindt dit jaar plaats op 6 mei, tussen 10.00 en 17.00 uur. De leden van de Confederatie hebben hun best gedaan om het grote publiek, studenten en vakmensen enthousiast te maken voor deze 12e editie.

Overal in het land vinden bezoekers voorbeelden van herbestemmingen van blackfields en erfgoedrestauratie. Ze kunnen kennismaken met geavanceerde technologieën die essentieel zijn bij het bouwen van infrastructuur voor cultuur, sport maar ook voor administratie.

Voorbeelden? Een greep uit de 145 projecten: de make-over van het voetbalstadion van Union (Brussel), de restauratie van de Donjon van Crupet (Namen), de renovatie van de historische Handelsbeurs van Antwerpen, maar ook van een gazometer (Sint-Truiden). Een brede waaier aan projecten dus.

Op www.openwervendag.be vindt u een overzicht van alle deelnemende werven.

Een nabije en digitale toekomst

Naast architecturale blikvangers en gloednieuwe gebouwen zal Open Wervendag ook de evolutie van de bouw naar meer milieubewustzijn en duurzaamheid in de kijker zetten. Bewijzen daarvan: huizen, flats, woon-zorgcentra, scholen maar ook musea, waarvoor BEN de norm geworden is.

Ten slotte nog meegeven dat onze sector complexer, maar ook inventiever wordt dankzij de digitalisering. En BIM, Lean en 3D-printing zijn essentieel in een bouwsector waar de nadruk steeds meer komt te liggen op verkorte uitvoeringstermijnen en een alsmaar beter wordende afwerkingskwaliteit.