Open Wervendag

Innovatie centraal op de 11de Open Wervendag

Het is hoog tijd om uw zondag 7 mei te plannen. Tussen 10 en 17 uur gooien 172 werven hun hekken open over het hele land. De uitgelezen kans voor het grote publiek om een sector vol innovatie en vakmanschap te ontdekken!

Het is (bijna) de 11de Open Wervendag. Deze buitengewoon mooie etalage van de Confederatie Bouw en al haar geledingen. Vanaf 10 uur, nu zondag 7 mei, zult u met velen zijn om er de nieuwe technologieën te verkennen. Een restauratie van zeldzaam erfgoed hier en ergens anders de complexiteit van een groot bouwwerk.

Of dat nu is in de haven van Antwerpen, de kapittelkerk van Ciney, bij de houtskeletwoningen (er zijn er verschillende in de provincie Luxemburg) of in de omgeving van de ruime ondergrondse parking die in Jette wordt uitgegraven, u zult de verscheidenheid, en de rijkdom, van onze sector waarderen. Hij is geavanceerder dan soms wordt gedacht. Aarzel dan ook niet om de realisaties van uw collega's te bezoeken.

Een onmisbare folder en website!

In deze folder staan alle projecten waar het grote publiek zich kan onderdompelen in de bouw. U zult zien dat zij ingedeeld zijn per provincie. Kwestie van u te helpen bij het zo nauwkeurig mogelijk uitstippelen van een route. Er zijn immers geografische gebieden waar het dagthema, Innovatie en vakmanschap, overvloedig aan bod komt.

Ideale aanvulling op deze voorafgaande lectuur? De site www.openwervendag.be! De virtuele pagina's van het belangrijkste event van deze bouwlente bevatten de praktische informatie voor uw werftrip (bezoekuren, project per project; gratis toegang maar soms is voorinschrijven gewenst enz.) en zeven tips die van deze trip zeker een succes maken - veiligheid, parking, al dan niet toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit).

We wijzen er nog op dat een persbericht, bovendien, de filosofie zelf van deze 11de Open Wervendag samenvat.

We hopen jullie talrijk te mogen verwelkomen tijdens deze familie-uitstap!